zondag 8 februari 2009

Radio Kootwijk, day one: De eerste dag zit er op

Radio Kootwijk, day one:

De eerste dag zit er op. Ik vond het wel spannend… Wat te verwachten? Al die mensen bij elkaar, geen stukken om echt samen te spelen. Ambitieuze doelstelling: De concertvorm veranderen, naar onze eigen hand zetten. Het is ook zo actueel! Uiteindelijk wil ik gewoon spelen. Ik geef in principe niet zo veel om vorm. Dat klnkt misschien raar uit de mond van iemand die een nogal hip rood pakje heeft laten maken, maar het gaat me om de muziek. Een concert kan heel speicifiek zijn: pinguinpakjes, smokings, klappen voor en na, buigen. Wat kan er anders? Dat hoeft niet zo heel spectaculair uit te pakken uiteindelijk, het kan ook subtiel. Ik wil kijken wat anders kan… Wat is er nodig en wat niet? Hoe kan e.e.a. letterlijk informeler, als in ‘zonder vorm’? Waar voelt een muzikant zich lekker bij? Welke kleding, welke muziek, welke setting? Moet het publiek wel zitten? Lopen ze rond? Of allebei? We gaan experimenteren. En CCM zal gaan experimenteren tijdens hun concerten in de Oosterpoort en het BIMHuis. Ik hoef de wereld eigenlijk niet te verbeteren maar ik zou het wel leuk vinden als wij zelf een vorm kunnen vinden die overal toe te passen is waarbij we ons lekker voelen….

Morgen verder!

Ties

Geen opmerkingen:

Een reactie posten